Wedstrijdverslag - Ajacied

Wedstrijdverslag


Ajax legt pover NAC na rust op de pijnbank en maakt er vijf.


Na het puntenverlies van PSV is Ajax er nu wél in geslaagd om in te lopen op de Eindhovenaren. In eigen huis begon het moeizaam tegen hekkensluiter NAC, maar in de tweede helft werd het kwaliteitsverschil overduidelijk: 5-0. Daarmee is het gat met de koploper uit Eindhoven nu gereduceerd tot vier punten.


Ajax trad met dezelfde elf aan als tegen Real Madrid (1-2), met Dusan Tadic in de punt van de aanval en David Neres vanaf de linkerkant. Dat leverde meteen gevaar op. In de openingsfase was het niet de vraag óf het elftal van Erik ten Hag op voorsprong zou komen, maar wanneer. Vooral Neres zorgde voor veel dreiging met zijn dribbels en snelheid.


Toch maakte Ajax het zichzelf ineens weer onnodig moeilijk. Het gaf te veel ruimte weg en was zo nu en dan enorm slordig, waardoor NAC een paar keer kon counteren. Het was dan ook Gervane Kastaneer die de grootste kans in de eerste helft kreeg. Hij kon van dichtbij binnenschieten na geklungel achterin, maar zag André Onana knap redden.


Dankzij een rake penalty van Dusan Tadic gingen de Amsterdammers toch nog rusten met een voorsprong. Na een vrije trap van Hakim Ziyech constateerde de VAR terecht hands in de muur en ging de bal op de stip. Er klonk toch wel opluchting in Amsterdam.


Na rust nam Ajax afstand van NAC, dat dit jaar nog geen wedstrijd wist te winnen. Kasper Dolberg, die halverwege inviel voor Lasse Schöne, verlengde een voorzet van Ziyech op schitterende wijze met de hak: 2-0. Even later werd het ook 3-0 uit een corner. De inzet van Nico Tagliafico viel via Kastaneer binnen. Weer was Ziyech de aangever.


De ploeg uit Breda was rijp voor de slacht en kon op een enkele counter na weinig gevaar meer creëren. Ziyech pikte zelf ook nog een treffer mee, terwijl Tadic zijn tweede van de middag maakte. Daarmee bepaalde Ajax de eindstand op 5-0 en is het gat met PSV nu vier punten. Noemenswaardig was ook dat Joël Veltman als invaller zijn rentree maakte in Ajax 1.


www.fcupdate.nl