Wedstrijdverslag - Ajacied

Wedstrijdverslag


Ajax wint bij PEC Zwolle en loopt in op punten morsend PSV.


Ajax heeft zondag zijn plicht gedaan na het puntenverlies van PSV tegen Heerenveen. Op bezoek bij PEC Zwolle wist het veel kansen te creëren, maar benutte er slechts één van, waardoor het lang spannend bleef. De treffer van Klaas-Jan Huntelaar, die geluk had dat zijn eerdere elleboog niet werd gezien, was genoeg voor de winst: 0-1.


Na de 2-2 van koploper PSV kon Ajax het gat verkleinen naar vijf punten. Met die instelling begonnen de Amsterdammers ook in Overijssel. Dankzij steekpasses van Hakim Ziyech werd Donny van de Beek weggestuurd, en even later ook David Neres. Beide mogelijkheden bleven echter onbenut. Justin Kluivert leek de score te openen, toen hij de bal nét voorlangs krulde.


Het elftal van Erik ten Hag combineerde bij vlagen uitstekend, maar miste de scherpte voorin. Vooral Huntelaar had het zichtbaar moeilijk met zijn directe tegenstander Philippe Sandler. Hij deelde voor rust tijdens een corner ook nog eens een elleboogstoot uit aan Bram van Polen, maar die werd niet gezien door Kevin Blom en zijn assistenten.


PEC Zwolle beet zo nu en dan eens van zich af. De grootste kans kwam op naam van Mustafa Saymak, die uit een voorzet vogelvrij kon binnenkoppen. De clubtopscorer raakte de bal echter verkeerd en mikte 'm van dichtbij over. Verder was de thuisploeg wel een paar keer dreigend, maar kon het weinig echt uitgespeelde kansen creëren.


Tien minuten na de theepauze was daar – aan de andere kant – dan toch de verdiende voorsprong voor Ajax. Na een bal op de paal van Van de Beek en een gemiste rebound van Neres sloegen de Amsterdammers even later alsnog toe. Invaller Nicolas Freire verdedigde uitstekend bij Neres maar gleed de bal zo onbedoeld voor de voeten van Huntelaar, die overtuigend raak schoot: 0-1.


In de slotfase werd het nog even billenknijpen voor Ajax, ook al was dat niet nodig. Huntelaar miste een goede kans op zijn tweede na een heerlijke aanval met twee hakjes en Kluivert raakte de lat, maar Ajax vergat zichzelf keer op keer te belonen. In de slotfase leverde invaller Terell Ondaan nog een zeer gevaarlijke voorzet af, maar niemand reageerde attent genoeg voor het doel.


De ploeg van Ten Hag hield uiteindelijk stand en pakt dus drie heel belangrijke punten in strijd om de landstitel. Ajax komt op vijf punten achterstand van koploper PSV, PEC Zwolle blijft zesde.


www.fcupdate.nl