Wedstrijdverslag - Ajacied

Wedstrijdverslag


Ajax sluit seizoen af met krappe zege bij Excelsior.


Ondanks een dramatisch begin in Rotterdam heeft Ajax het seizoen toch nog positief afgesloten. Dankzij een sterke Hakim Ziyech en goals van Justin Kluivert en Kasper Dolberg in de tweede helft, won het met 1-2 op bezoek bij Excelsior.


Halverwege stond er 1-0 op het scorebord, en dat was een terechte tussenstand. Bij Ajax liep het totaal niet. Het spel in Kralingen was typerend voor het teleurstellende seizoen van de Amsterdammers. Niet alleen ontbrak de echte wil om te winnen omdat er niets meer op het spel stond – de tweede plek was immers al binnen, maar ook voetballend gezien ging er simpelweg te veel fout.


Een van de lichtpuntjes tegen Excelsior was eigenlijk het enige lichtpuntje van het seizoen voor Ajax: Hakim Ziyech. De smaakmaker stuurde zo nu en dan een Rotterdammer het bos in met een heerlijke beweging en zorgde regelmatig voor gevaar. Eén daarvan viel op het hoofd van Justin Kluivert, die de stand vlak na rust weer gelijktrok: 1-1.


Niet veel later mocht Kasper Dolberg aanleggen vanaf elf meter, na een vrij makkelijk gegeven strafschop door Bas Nijhuis. De Deen faalde niet en schoot Ajax op voorsprong. Toen het beter ging lopen bij de Ajacieden kwam Excelsior er niet echt meer aan te pas, al kreeg het nog een enorme kopkans via Jordy de Wijs (paal). Doelman Ogmundur Kristinsson redde aan de andere kant nog een paar keer uitstekend op Amsterdamse pogingen, waardoor het bleef bij 1-2.


Ajax eindigt een teleurstellend seizoen met een krappe zege bij Excelsior en de tweede plek, terwijl de Kralingers een plek zakken en tiende worden.


www.fcupdate.nl