Wedstrijdverslag - Ajacied

Wedstrijdverslag


Ajax is Sparta na rust de baas in doelpuntenfestijn.


Ajax heeft zijn plicht gedaan op bezoek bij Sparta. In Rotterdam won het zondagmiddag uiteindelijk met 5-2 dankzij opnieuw een sterke tweede helft. De aanwezige fans werden verwend met mooie treffers, waaronder twee vrije trappen van Lasse Schöne en Hakim Ziyech.


Toch was het niet zo dat Ajax een makkelijke middag leek te gaan beleven op Het Kasteel. Sterker nog, na een halfuur was het Sparta dat op voorsprong kwam. En dat was niet geheel onverdiend. Michiel Kramer maakte het de Amsterdamse defensie al een paar keer behoorlijk moeilijk, en kreeg al snel loon naar werken. Hij kopte vogelvrij raak uit een corner: 1-0.


Die voorsprong voor de thuisploeg was echter van korte duur, want uit de aftrap die volgde wist Ajax meteen terug te komen. David Neres ontsnapte aan de aandacht van Miquel Nelom, gaf laag voor en zag de bal door zowel Sander Fischer als Klaas-Jan Huntelaar binnenrollen. Vanaf dat moment werden de bezoekers uit de hoofdstad alsmaar gevaarlijker, vooral via de zijkanten.


Justin Kluivert speelde hierin een belangrijke rol na rust. Terwijl hij eerst een vrije trap versierde die heerlijk werd binnengeschoten door Schöne in de korte hoek, was hij even later zelf het eindstation op aangeven van Donny van de Beek: 1-3. Het betekende groen licht voor de Amsterdammers, omdat er steeds meer ruimte ontstond in de tegenaanval.


Sparta was telkens een stap te laat en ook de vierde en vijfde Ajax-goal konden niet worden voorkomen. Ziyech krulde de bal in de verre hoek uit een counter en mikte even later ook nog een vrije trap in de korte hoek: 1-5. Ryan Sanusi deed in blessuretijd nog iets terug, ook uit een vrije trap, waar André Onana zich lelijk op verkeek. Dankzij de zege verkleint Ajax het gat met PSV weer naar zeven punten.



www.fcupdate.nl