Wedstrijdverslag - Ajacied

Wedstrijdverslag


Gretig en effectief Ajax maakt er zeven op bezoek bij Excelsior.


Ajax is erin geslaagd om in het spoor van koploper PSV te blijven. Hoewel het de Europese wedstrijd tegen Benfica in de benen had, bleef het op zoek naar goals. In Kralingen won het met grote cijfers van een Excelsior dat zichzelf vooral voor rust vergat te belonen, waardoor de uitslag veel groter werd dan nodig was: 1-7.


Ondanks een matig begin van de Amsterdammers opende Donny van de Beek na een halfuur spelen de score. De middenvelder schoof de bal eenvoudig langs doelman Sonny Stevens op aangeven van Dusan Tadic. Vlak daarvoor leek hij al voor de assist te zorgen toen hij de bal perfect klaar legde met het hoofd voor Tadic, maar toen miste de Serviër van dichtbij.


Het moment was veelzeggend voor de wedstrijd. Excelsior liet bij vlagen goed voetbal zien en kreeg meteen grote kansen via Ali Messaoud en spits Elías Már Ómarsson, maar de thuisploeg vergat zichzelf telkens te belonen. Ajax deed dat wél en sloeg dodelijk toe uit de kansen dat het kreeg. Daarmee werd het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen goed zichtbaar.


Terwijl Lasse Schöne op slag van rust een vrije trap tegen de touwen krulde, maakte Van de Beek er vlak na rust ook 0-3 van. Daarmee was Ajax er al vrij vroeg zeker van dat het gat met PSV weer teruggebracht zou worden tot vijf punten. Opnieuw kreeg Excelsior even daarvoor dé kans om toe te slaan, maar weer lieten de Rotterdammers dat na. Pas na de derde Ajax-goal tekende Ali Messaoud voor de 1-3.


Dat was echter te laat om er nog een wedstrijd van te maken. Ajax bleef dodelijk voorin en liep zelfs uit naar 1-7. Kasper Dolberg tikte van dichtbij binnen na een hakje van Van de Beek, Jerdy Schouten kopte de bal in eigen doel en Hakim Ziyech schoot hard raak in de verre hoek. In de slotfase mocht invaller David Neres de zevende Amsterdamse treffer achter zijn naam schrijven op aangeven van Ziyech.


www.fcupdate.nl